Så har det rammet meg også. Jeg har i grunnen ventet på det. Vi vet jo at visse grupperinger skal ha spesiell beskyttelse og ikke utsettes for berettiget kritikk. Jeg har jo sett at stadig flere a mine Facebook-venner er blitt utsatt for Facebooks økende sensur, og tre dagers utestengelse er relativt lite i forhold til hva andre har vært utsatt for.

Facebook strammer løkken.

En svært seriøs fb-venn av meg fikk også 3 dagers utestengelse fra fb forleden – uten noen som helst forklaring på hvorfor. Han ble bare blokkert.

Nå var det min tur, og det for å ha delt et innlegg fra Document, og for et bilde jeg laget som en humoristisk kommentar til kirkenes overstadige begeistring for dialog med islamske krefter.
Det hele begynner nå å anta latterlige former, og man kan selvfølgelig ikke la bli å tenke på Orwells profetiske bok «1984», der sannheten ikke kan benevnes med sine rette ord, og anses som en forbrytelse.

Dette ble for hatefullt for Facebook.

Facebook løper gladelig Merkels og andre globalisters ærend, og innskrenker ytringsfriheten til det parodiske. Det eneste man egentlig kan gjøre, er å svare med å melde overgang til andre plattformer. Jeg har nølt med å lage meg en profil på MeWe, men nå skal det gjøres. Facebooks overgrep er ikke akseptable.

Flere av mine facebookvenner som er blitt utestengt, er blitt det for å gjengi statistiske fakta eller sitater fra Koranen eller andre rene fakta. Det tåles bare ikke. Med tanke på Facebooks knebling av ytringsfriheten og dermed indirekte fordømmelse av visse meninger, er det ikke rart at oppslutningen om «populistiske» partier i enkelte land i Europa – der feigheten har lange tradisjoner – ikke er større enn den er. Folk blir skremt fra å si sin mening, og misliker følelsen av å bli plassert i skammekroken.

Det vi ser, er ikke annet enn et uhyggelig ekko fra Hitlers Tyskland i 30-årene eller andre totalitære stater der man nekter folk å uttrykke sin mening. Ytringsfriheten er den viktigste friheten vi har, og mister vi den, mister vi både oss selv og våre demokrati. Det må aldri skje!

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂