Det er etterhvert blitt mange som er blitt personlig kjent med Facebooks manglende ytringsfrihet. I sin streben etter å fjerne hva de selv mener er uakseptable ytringer, sletter og utestenger Facebook helt vanlige og høyst normale meninger. Utestengning utløses ofte ved at en «venn» flagger en kommentar og melder fra til Facebook. Da settes automatikken igang.

Vi, som også må bruke Facebook som arbeidsverktøy, tar aldri sjansen på å legge ut noe som helst som kan flagges. Vi vet hvordan det fungerer nå i Facebook 1984-stil. Men for andre, som ikke har opplevet dette, kommer det litt som en overraskelse. Her fra en venn idag:

 

Blant kommentarene til dette hjertesukket dukker det opp (som vanlig): Hvor skal vi sende kriminelle nordmenn?

Svaret er like enkelt som det er innlysende: I fengsel.

I 2019 sendes nordmenn også i Facebook-fengsel. Mange mister også anledningen til å bruke Messenger. Og da blir livet straks litt vanskeligere. Selv har Document fått slettet sin annonse-konto av Facebook. Faktisk ble den åpnet og stengt omtrent 5-6 ganger på samme dag. De aner ikke hva de gjør, her er det automatikk og forskjellige medarbeidere om hverandre.

En drøy uke etterpå fikk jeg tilbud om å fylle inn et evalueringsskjema om annonsering på Facebook. Document har tross vært en ganske stor kunde.  Jeg vil bli svært overrasket om denne annonsekontoen noengang vil bli åpnet igjen etter min vurdering av deres kundebehandling.

Det er en stor treghet blant folk. De fleste har hatt profiler på Facebook i mange år og våre lesere er ikke 18 år og på jakt etter nye sosiale plattformer. Det er jo der alle venner og familie befinner seg. Men når det strammes til så hardt, så må vi ha en plan B. Den heter MeWe. Der har Document åpnet en egen side.

MeWe fungerer som en forenklet utgave av Facebook, men uten den håpløse sensuren. Vi har 630 følgere der nå. Måtte mange av våre 41.000 følgere på Facebook følge med oss over dit. Det tar to minutter å opprette en profil hvor man kan diskutere interessante saker og overlate pusekatt- og blomsterbilder til Facebook. Det er fullt mulig å ta en Ole Brumm og gjøre begge deler. Vi kommer til å kjøre parallelt frem til det punktet hvor Facebook må forkastes for godt.

Denne saken må illustreres slik på Facebook:

 

Det finnes heldigvis fremdeles mennesker som bruker ytringsfriheten overalt hvor det er mulig. Og på Document-møtene er det IKKE sensur. Der kan vi snakke om virkelige problemer blant voksne mennesker som nekter å ignorere de skadelige endringene i samfunnet som skjer under et politisk dekke av likhet, frihet og medmenneskelighet.

Kjøp billetter til Katie Hopkins her