Stillbilde: Falter / Spiegel / Süddeutsche Zeitung / YouTube.

Hvem som står bak det hemmelige opptaket av Heinz-Christian Strache på Ibiza i 2017, forblir et mysterium, men til østerrikske medier har FPÖs tidligere nestleder Johann Gudenus, som også figurerer i videoen, fortalt ting om bakgrunnen for det skjebnesvangre møtet som kan kaste lys over saken.

Gudenus kom i mars 2017 i kontakt med en advokat i Wien i forbindelse med et eiendomssalg, og denne skal ha fortalt at en bekjent av ham hadde kontakt med en rik niese av en russisk oligark som var interessert i eiendommen, skriver Der Standard.

Den angivelige oligarg-niesens bekjente skal være en München-basert detektiv, Julian H., som ifølge den østerrikske avisens egne undersøkelser tidligere hadde opplyst på hjemmesiden til selskapet sitt, som siden er blitt fjernet, at han arbeidet for politiet, innenriksdepartementet og utenlandske regjeringer.

Mistanken går dermed i retning av at denne detektiven sørget for videoopptaket i villaen på Ibiza.

Julian H. hadde samme adresse som en advokat i München. Denne leide ut kontor til ham, men sier til Der Standard at han vet ikke hvor detektiven er blitt av.

Til avisen Österreich sier en Sascha Wandl at detektiven er en tidligere partner av ham i et firma som heter Konsic.

Julian H. er sønn av en tidligere internasjonal våpenhandler. En gang ble han dømt for narkotikasmugling. Jeg ble kjent med ham i 2014. Jeg lærte ham opp og satte ham til å drive industrispionasje hos Plasser & Theurer. På den tiden opererte vi etter eksakt samme mønster som i Ibiza-saken.

Han tilføyer at hele videoen bærer signaturen til Julian H. Kvinnen som utgir seg for å være niesen til en oligark, antar han er en prostituert.

Wandl mener at det er advokaten i Wien, omtalt som Ramin M., som er oppdragsgiveren til Julian H., men at det står politiske og finansielle interesser bak ham igjen.

Det foreligger ingen beviser for disse påstandene, men ledetrådene synes ikke desto mindre å gi næring til hypotesen om at Strache ble tatt ned av mektige krefter – som i så fall fikk en forholdsvis enkel jobb.

Østerriksk presse graver naturlig nok videre etter sannheten, som kanskje ikke forblir hemmelig til evig tid.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂