Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den folkelige stormen mot bompenger bygger seg opp og kan gi flere partier valgsjokk til høsten.

Det kreves inn stadig mer bompenger, og det drypper på lederne i landets fem regionale bompengeselskaper.

Ingen av dem har mindre enn en million kroner i årsinntekt, skriver Dagbladet.

Daglig leder i bompengeselskapet Ferde AS på Sørvestlandet, Trond Juvik, tjente i fjor 1.633.673 kroner. Godt over de 1.365.016 kronene som var regjeringens statsråders lønn samme år, nesten på nivå med statsminister Erna Solberg.

– Det er altfor, altfor, mye for en sjef i et sånt type selskap. Det er en uting at toppsjefene i disse fylkeskommunale selskapene skal tjene mer enn både statsråder og fylkesordførere, sier Frode Myrhol, som er førstekandidat for bompengepartiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Rogaland i høstens fylkestingsvalg.

Det er umusikalsk, sier Myrhol:

– Nå blir veiene en plass hvor de som tjener mest får kjøre fritt, mens de mer lavtlønte må begynne å velge bort turer de har hatt tidligere.

Administrerende direktør Trond Juvik i bompengeselskapet Ferde kommenterer lønnen sin slik:

– Lønn er noe styret og jeg har avtalt oss imellom, og det er sikkert mange synspunkter på hva man bør ha. Det er en ganske ansvarsfull stilling, hvor man altså har ansvar for store beløper, sier Juvik.

Administrerende direktør Anne-Karin Sogn i Fjellinjen AS forsvarer lønnen:

– Vi har ansvaret for milliarder av kroner, og masse store leverandørkontrakter, men hvis man ikke er villig til å se på dette som et firma med masse ansvar, skjønner jeg at lønn kan kritiseres i en tid hvor bompenger er betent, sier hun.

 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂