Nytt

Det blir ampert når Paludan dukker opp. Her fra Skive nylig.

Rasmus Paludan, leder av partiet Stram Kurs, holdt søndag ettermiddag demonstrasjon på innvandrertette Nørrebro i København. En av Paludans numre er å behandle Koranen som en hvilken som helst annen bok, dvs kaste den i luften og la den falle i bakken. Det falt ikke i god jord.

Politiet måtte slå ring rundt Paludan for å beskytte ham mot en rasende folkemengde. Muslimer forstår ikke hvorfor Paludan får lov til å krenke deres hellige bok.

Paludan har turnert Danmark rundt, ofte i strøk hvor det bor mange muslimer. Han oppsøker områdene og forteller at de som ikke vil assmileres, de som er kriminelle og kun lever på det offentlige, skal ut av Danmark. Det er ikke muslimer vant til å høre. Hvis ikke politiet hadde beskyttet ham, ville Paludan vært ille ute.

Venstreorienterte politikere har gjort et nummer av at det offentlige må betale store summer til vakthold. De mener Paludan ikke fortjener beskyttelse.

Søndagens demonstrasjon skulle vært i Mjølnerparken på Nørrebro. Men det eksploderte en bil ved 01-tiden og politiet flyttet demoen til Blågårds plass.

Etter 20 minutter måtte politiet ta Paludan inn i en bil og kjøre ham vekk.

Klokken 16.53 oplyste Jesper Bangsgaard, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, at politiet stadigvæk var massivt til stede i bydelen.

– Vi er stadigvæk massivt til stede, men optøjerne er begyndt at stilne af, fortalte han på daværende tidspunkt til Ekstra Bladet.

Kort før klokken 18 var der dog stadigvæk meget uro i bydelen, hvor der blev bygget barrikader og sat biler i brand på Tagensvej, fortæller Ekstra Bladets fotograf på stedet.

Jesper Bangsgaard oplyser, at der er en enkelt betjent, der er kørt på skadestuen.

– Der er en enkelt betjent, der er blevet ramt af en sten. Han er blevet kørt på skadestuen nu, fortæller han.

Paludan sier han vil fortsette demonstrasjonen ved moskeen på Dortheavej. Politiet har forbudt ham å ferdes i visse områder av byen. De kan ikke garantere hans sikkerhet.

Ekstrabladet   Berlingske

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her