Nytt

Tinghuset i Tromsø. Foto: Nord-troms tingrett / Facebook.

En mann i 60-årene fra Midtøsten som kom til Norge i 1999, står denne uken og de tre neste tiltalt ved Nord-Troms tingrett for å ha voldtatt to unge døtre gjentatte ganger i løpet av flere år etter årtusenskiftet, samt for grov mishandling av fem av sine sju barn.

Mannen, som nekter straffeskyld, risikerer 21 års fengsel.

De fem barna som er fornærmede i saken, kom til Norge på familiegjenforening, mens de to resterende barna forble i hjemlandet, opplyser NRK Troms.

Tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Troms og Finnmark er sterk kost. Den yngste av de to fornærmede døtrene var bare 11 år da hun skal ha blitt voldtatt første gang, den eldste 14 år.

Faren anklages for å ha gjennomført regelmessige orale og vaginale samleier med den yngste av de to, samt for regelmessige orale samleier og minst ett analt samleie med den eldste. Han skal ha holdt døtrene fast og truet med å drepe dem med en kniv som lå fremme under overgrepene.

Den yngste har utviklet posttraumatisk stresslidelse, panikklidelse og spiseforstyrrelse, den eldste posttraumatisk stresslidelse, angstlidelse og depressiv lidelse.

I det samme tidsrommet frem til våren 2003 skal begge jentene også ha blitt slått med og uten gjenstander, fått gjenstander kastet på seg, sparket, dyttet, lugget og kastet i vegg og gulv.

Den generelle mishandlingen omfatter også to sønner og en yngre datter, som alle var svært unge da den begynte, og som alle har utviklet psykiske senskader. Også jernstenger og elektriske støt har vært benyttet.

 

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller bidra med et enkeltbeløp:
kr

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.