Nytt

Parlamentarisk leder Trond Helleland (H) langet ut mot venstresidens vingling i en tordentale på Høyres landsmøte på Gardermoen søndag. 

Ap-leder Jonas Gahr Støre har mistet kontroll over venstresiden, mener Høyres parlamentariske leder Trond Helleland. Han kaller de rødgrønne en «kaoskoalisjon».

– Da vi var samlet her på landsmøtet for ti år siden var vi en del av en fragmentert opposisjon som sto mot en samlet venstreside. I dag er situasjonen snudd på hodet. På borgerlig side har de fire partiene funnet sammen i regjering. Hos opposisjonen hersker rødgrønn splid, sa Helleland i sin tale til Høyres landsmøte på Gardermoen søndag.

Der langet han ut mot venstresidens vingling om alt fra ulvepolitikk til fraværsgrense og forsvar, og slo fast at det er vanskelig å se hvor opposisjonspartiene Rødt, MDG, SV og Arbeiderpartiet vil hen.

– Senterpartiet skal ha mer vei. SV, Rødt og MDG skal ha mindre. Senterpartiet skal ha mindre bompenger. SV og Rødt skal ha mer. MDG vil nærmest ha en ulv per innbygger, Senterpartiet har nullvisjon i ulvepolitikken, sa han til applaus fra salen.

Han langet også ut rundt uenighetene om oljepolitikken og innvandringspolitikken.

– Arbeiderpartiet skifter standpunkt i oljepolitikken avhengig av hvilken representant du spør, og på hvilken dag. Senterpartiet skal ha streng innvandringspolitikk, Arbeiderpartiet vet ikke hva de vil om innvandring, og Rødt skal ta inn 200.000 flyktninger på ti år, sa Helleland.

– Jonas Gahr Støre lar rødt vokse. Han har mistet kontroll over venstresiden. Kjære landsmøte, dette er en kaoskoalisjon! sa Høyres parlamentariske leder.