Nytt

Feiring i Algers gater 11 mars. ved nyheten om at presidenten ikke stiller til gjenvalg, Foto: Zohra Bensemra/Reuteras/Scanpix

Algerie er styrt av en gammel mann ingen har sett på mange år. Abdelaziz Bouteflika varslet madag at han likevel ikke stiller til en femte periode. Samtidig valget som skulle funnet sted 18. april utsatt.

– Formålet er å svare på den presserende oppfordringen som dere har rettet mot meg, sa Bouteflika i en kunngjøring mandag.

Her heter det også at det planlagte presidentvalget 18. april er utsatt.

82 år gamle Bouteflika har vært president i det nordafrikanske landet i 20 år. Hans planer om å stille til valg for en femte presidentperiode, har utløst masseprotester som har rystet Algerie i flere uker. (NTB)

Det gjenstår å se om hans avgang er nok til å dempe gemyttene. Halvparten av Algeries befolkning er under 30 år. De ser ingen fremtid og har ingenting å tape. Landet er gjennomkorrupt. En liten klikk har brukt Bouteflika som fasadefigur. Det er ikke Bouteflika som har bestemt at han skal avgå. Han har vært holdt i kunstig live i flere år.

Nå har maktklikken funnet ut at de ikke er tjent med ham lenger. Han er blitt en belastning. Men hva har de å sette i stedet?