Algeries president Abdelmadjid Tebboune mener de foreslåtte grunnlovsendringene kan legge grunnlaget for en ny æra for landet. Foto: Toufik Doudou / AP / NTB

Folket i Algerie stemmer søndag over omstridte grunnlovsendringer som presidenten håper vil få en slutt på protestene mot myndighetene.

Endringene innebærer blant annet at presidenten kun kan sitte i to femårsperioder og må utnevne en statsminister fra majoritetskoalisjonen i nasjonalforsamlingen.

– Dette er en historisk dag for folket i Algerie, som har mulighet til å oppnå reell endring i avstemningen 1. november, der grunnlaget for en ny æra kan legges, sa president Abdelmadjid Tebboune i en uttalelse.

Folkeavstemningen gjennomføres halvannet år etter at store demonstrasjoner førte til at den mangeårige presidenten Abdelaziz Bouteflika trakk seg fra makten.

Endringene ble lovet av Tebboune da 74-åringen tok over som president.

Kritikere har likevel advart om at grunnlovsendringene er udemokratiske, fordi de gir presidenten mandat til å utnevne ny sentralbanksjef, leder i grunnlovsdomstolen og fire av domstolens tolv medlemmer.

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.