Europakommisjonens president Ursula von der Leyen holder sin første tale om unionen under et møte i Europaparlamentet i Brussel i Belgia 16. september 2020. Foto: Olivier Hoslet / Pool via REUTERS / NTB Scanpix

«Kampen mot rasisme» er ikke et valgfritt alternativ for EUs medlemsland. Dette ble forklart av EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i hennes årlige hovedtale, ifølge Europaportalen.

Det var da EU-sjefen Ursula von der Leyen holdt sin årlige hovedtale onsdag at hun gjorde det klart at EU under hennes ledelse vil prioritere «kampen mot rasisme».

Fredag ble det lagt fram en plan for hvordan von der Leyens visjon skal gjennomføres. En 26-siders «handlingsplan mot rasisme» presiserer det «antirasistiske arbeidet» for de neste fem årene.

Dette inkluderer flere tiltak, inkludert en oppfordring til medlemslandene om å utvikle egne nasjonale handlingsplaner og om å utnevne en «koordinator for antirasisme».

– Hat er hat, og ingen skal måtte tåle det. I denne unionen er ikke kampen mot rasisme et valgfritt alternativ, sa von der Leyen, ifølge den europeiske portalen.

Von der Leyen ønsker også å se «hatkriminalitet» basert på etnisitet, religion, kjønn eller seksualitet som en del av EUs definisjon av kriminalitet. Såkalte LGBTQ-frie soner, innført av kommuner i Polen, må ikke forekomme.

– For å si det rett ut: LGBTQ-frie soner er soner fri for menneskelighet. Og de har ingen plass i vår union, påpekte hun.

I tillegg lovet Ursula von der Leyen at EU også ville ha som mål å rekruttere folk for å oppnå «større mangfold».
Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.