Sakset/Fra hofta

Madonna med barnet av Fra Filippo Lippi, Uffizi.

Sveriges Television lar ikke en sjanse til å latterliggjøre og fornedre de troende gå fra seg. Rettere sagt: de som tror på Jesus.

Den statlige kringkasteren spekulerte i adventstiden på bakgrunnen for jomfrufødselen. Og fant forklaringer i den i Sverige svært så populære fantasivitenskapen genusteori.

«Varje dag fram till jul kommer vetenskapsredaktionen att göra dig lite klokare. Dagens kunskapskaramell: Föddes Jesus som flicka?

Maskrosor och brunalger gör det, men Jungfru Maria?»

Tonen settes allerede i innledningen: Løvetann, brunalger og Jomfru Maria. Men dette er bare oppvarming. Snart kommer vi til frosk, fisk og krypdyr.

Jomfrufødsler er ikke helt uvanlige i naturen, noe biologene kaller partenogenes, forklarer SVT pedagogisk. Hønens eggcelle utvikles til et embryo uten å ha blitt befruktet av en hane.

«En hel del ryggradslösa djur som grodor, fiskar och kräldjur ägnar sig åt den här typen av könslös fortplantning. Men inget fall av partenogenes är känt bland däggdjur.»

Bortsett fra Jomfru Maria, da, men det er noe som skurrer med historien om Maria, erkeengelen Gabriel og Jesusbarnet, ifølge SVT. For ved jomfrufødsel må avkommet med nødvendighet bli en genetisk kopi av forelderen – og følgelig ha samme kjønn som denne.

Altså må Jesus ha vært jente. Men Bibelen beskriver Maria som kvinne og Jesus som mann. Hmm… hvordan skal ligningen gå opp? I det genusfikserte Sverige gir svaret seg selv:

«En förklaring skulle kunna vara att Jesus var transsexuell. Han föddes som flicka, med identisk genuppsättning som mamma Maria, men levde som man.»

Pussig nok lar SVT sjansen til å dra enda en konklusjon av sitt luftige resonnement gå fra seg: ved å henvise til forholdet til Maria Magdalena kunne man hevde at «kvinnen» Jesus var lesbisk.

Men det kan jo også ha vært slik at Maria seilte under falskt flagg:

«Eller var det snarare så att Maria levde som en kvinna men egentligen var en man och därför kunde nedkomma med en pojke på ett outgrundligt sätt?»

Men holder man fast på den første forklaringen; at Jesus ble født som jente, er det naturligvis nærliggende å tenke seg at det var patriarkale strukturer som tvinget kvinnen Jesus til å utgi seg for å være mann, for slik å bli tatt på alvor og nå ut med sitt budskap.

Sverige er gaven som gir og gir.

Nå er det vel bare å vente på ramadan og en utgreiing fra Sveriges Television om forholdet mellom profeten Muhammed og hans barnebrud Aisha?

Ikke hold pusten.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!