Nytt

Klimaeksperter forteller at de advarte franske parlamentarikere mot å vedta klimaskatter uten nøye konsultasjon og forberedelse. Men parlamentarikerne ville ikke lytte.

Det forklarte en oppgitt Valérie Masson-Delmotte, som sitter i ledelsen for IPCC. I et møte med franske senatorer advarte de om at resultatet kunne bli opptøyer, av den type vi nå ser.

French climate scientist Valérie Masson-Delmotte – co-chair of the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) – and a team of experts met with members of the French senate before protests ignited over a proposal to hike French gas and diesel taxes in 2019. Masson-Delmotte warned French politicians that green policies could spark the kind of unrest sweeping France if the public weren’t properly informed and solicited for consent, Masson-Delmotte told Climate Home News’s podcast CopCast.

Men senatorene svarte at de ikke visste hvordan de skulle gjøre ting annerledes. De skyldte på at de var matkesløse.

Med det mener de kanskje at de ikke hadde noen alternativer.

Grønne politikere og NGO’er har liten forståelse for at politikere tvinges til retrett.

“If France is putting a brake on the carbon tax, it puts a brake on energy transition and sends a very bad signal to economies that rely on coal, on fossil fuels, and shows that every nation is just slowing down,” Pierre Cannet, head of climate and energy policy at World Wildlife Fund France, told Politico at the ongoing U.N. climate conference in Katowice, Poland.

De Grønne er dagens kommunister – de ønsker forandring/omlegging for enhver pris.

Mens klimaeksperten forstår og tar inn mer av hvordan folk opplever grønn politikk:

“It was interesting to understand how much they don’t trust policy makers, how they don’t trust experts,” Masson-Delmotte told Climate Home News. “What is striking is the inability of the usual democratic representatives, elected people, trade unions – the usual instruments of a democracy – to deal with the situation.”

Protesters “believe they have no alternative,” she said.

Den grønne politikken har i måten den er implementert på ført til et tap av tillit. Hvis De Grønne virkelig brød seg om miljøet ville de tatt hensyn til folks hverdagsproblemer og ikke overkjørt dem. Måten det nå gjennomføres på, vil bidra til politikerforakt og mistro til det demokratiske systemet.

Folk velter en smadret bil under protestene i Paris lørdag 8 desember. Bilde tatt fra sosiale medier. Foto: Reuters/Carlone Legendre/Scanpix

Det er De Grønne som sier at forandringen skal skje, uansett hva folk mener. De mener de har et mandat til å overstyre hva folk føler og mener.

Når det får så drastiske utslag som avgiftene på biler og drivstoff, slår folk tilbake. De sier: -Siden dere ikke har noen respekt for våre liv, har vi heller ikke noen respekt for deres. Vi brenner hele skiten ned.

FRENCH OFFICIALS WERE WARNED A CARBON TAX COULD SPARK RIOTS. THEY DIDN’T LISTEN

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!