Ved å innføre rasjonering av bensin, energi og kjøtt, slik som under 2. verdenskrig, kan man vinne krigen mot klimaendringene. Dette anbefales seriøst av britiske forskere.

Forskere fra Leeds University mener at rasjonering vil hjelpe flere land til å kutte sine karbonutslipp «raskt og rettferdig», selv om det av mange betraktes som et «usmakelig» alternativ, skriver The Times.

Forskerne fra Leeds peker på at skatteøkninger ikke vil hjelpe, noe britiske politikere forsto allerede på 1940-tallet. Studien er publisert i journalen Ethics, Policy & Environment og bemerker følgende:

«Rationing has been neglected as a climate change mitigation policy option.»

Vi har syndet i krigen mot klimaendringer ved å neglisjere rasjonering som virkemiddel.

Dessuten vil rasjonering ønskes velkommen, mener forskerne.

It added that rationing was widely accepted in Britain during the conflict, explaining: “As long as there was scarcity, rationing was accepted, even welcomed or demanded.”

Forskerne tror altså at europeere vil akseptere, ønske velkommen og faktisk kreve rasjonering for å redde klimaet. Demonstrasjonene mot energikrisen og krigen mot maten vår tyder ikke på at dette er en korrekt antagelse.

Under 2. verdenskrig hadde f.eks. britene en fiende som kom utenfra. Nå angripes europeere av sine egne ledere, som er årsaken til de aller fleste problemene. Den ene krisen følger den andre. Gjerne fordi de følger globale ideer fra FN, WEF og EU.

Hvis fienden er dine egne, så forsvinner lojaliteten og offerviljen.

Dessuten har menneskene endret seg. I dag griner folk hvis de (eller noen andre) blir «krenket». Under 2. verdenskrig meldte folk seg frivillig til fronten.

Puber og butikker i London hengte opp skilt midt i bombekraterne som entusiastisk proklamerte at de var open for service. Men under en nokså ufarlig situasjon ble alle pubene stengt under koronapandemien; selv i Oslo ble det innført alkoholforbud i et halvt år.

Nattlige bombeangrep under 2. verdenskrig klarte man å holde ut. Selv dronningen ble værende i London.

Rasjoneringen tok ikke slutt før i 1954, hele ni år etter krigens slutt. Årsaken var selvsagt at britisk økonomi ble ruinert av krigen. Men nå vil man innføre rasjonering i en krig mot en usynlig fiende. Denne krigen har ikke noe endepunkt, og den er allerede i ferd med å ruinere økonomien i de fleste europeiske land.

Mer skryt av rasjonering i studien følger.

Rasjonering blir ofte sett på som lite attraktivt, og derfor ikke et levedyktig alternativ for beslutningstakere. Det er viktig å markere at dette ikke var tilfellet for mange av dem som har opplevd rasjonering.

Det er viktig å understreke forskjellen mellom selve rasjoneringen og den knappheten som rasjonering var et svar på. Selvfølgelig ønsket folk slutten på rasjonering velkommen, men de feiret egentlig slutten på knapphet, og det faktum at rasjonering ikke lenger var nødvendig.

Slutten på knappheten vi opplever nå, krever slutten på det grønne skiftet. Dette virker ikke særlig nært forestående.

Studien bemerker dog at folk neppe vil akseptere rasjonering hvis det er god tilgang på ressurser. Dette kan myndighetene løse ved å begrense ressurstilgangen, som f.eks. ved å forby import av fossil energi. Slik kan myndighetene skape ressursmangel, som dermed vil tvinge frem rasjonering.

The researchers argue that, as a first step, governments would need to regulate sectors such as the oil industry, with the importing of fossil fuels “banned or restricted” in certain areas. This would create a scarcity of fossil fuels, with rationing then introduced to “manage the scarcity”, they explain.

Er det ikke dette som skjer i Nederland, Irland og Frankrike? For ikke å snakke om Sri Lanka? Der er det nitrogen i kunstgjødsel og (i Frankrike) insektmidler som er under angrep. Resultatet er katastrofalt for matprodusentene.

An alternative method would be through the “modernisation of rationing with carbon cards, like bank cards, to keep track of your carbon allowance rather than ration cards”, the study adds.

Social credit system, som i Kina. Globalismen i realitet: Vi skal bli like fattige og undertrykte som resten av verden, for å oppnå equity. Hvorfor ikke føye til vaksinepass i samme slengen?

Private klimakvoter vil selvsagt ikke gjelde for klimaheltene som flyr verden rundt i private jetfly.

Kan vi som privatpersoner kjøpe og selge våre private klimakvoter? Kjøpe hvis vi har noen penger igjen etter alle klimaskattene, de skyhøye energiprisene og en evig inflasjon krydret med renteøkninger. Eller selge, hvis vi ikke har råd til ferie uansett, siden vi mangler mat i kjøleskapet og barna våre er sultne.

Nei, dette blir for mye frihet for forskerne fra Leeds.

The researchers recommend that people should not be allowed to trade or sell their carbon allowance, arguing: “It is feasible that allowance-based schemes could exist with non-tradable allowances.”

Studien ble fremstilt av et forskningsinstitutt som fokuserer på «bærekraft». Det anti-humane aspektet er skremmende.

Her er noen uttalelser fra lederne av studien. Først Dr. Nathan Wood:

– The concept of rationing could help, not only in the mitigation of climate change, but also in reference to a variety of other social and political issues — such as the current energy crisis.

Selvsagt kan man løse energikrisen ved å rasjonere energien. Vi kan alle bli som Sør-Afrika, hvor strømbrudd har blitt dagligdags. Så kan de gamle bare fryse i hjel. Lønnsomt, i det minste.

Dette er jo ikke en løsning av en krise, men å erstatte én krise med en annen. Siden krisen er skapt av politikerne, så er det faktisk nokså alvorlig.

Dr. Rob Lawlor følger opp:

– There is a limit to how much we can emit if we are to reduce the catastrophic impacts of climate change. In this sense, the scarcity is very real.

Vel, som nevnt tidligere: Klimatiltakene utgjør en langt mer reell trussel enn klimaendringene. Og vi kan tydeligvis ikke forvente noen løsninger fra akademia.

Dessuten ser det ut til at rasjoneringen allerede er tvunget fram. Daily Mail melder i dag om supermarkeder som innfører rasjonering på frukt og grønnsaker. Kundene til Asda-kjeden får ikke kjøpe mer enn tre stykker av hvert produkt, siden det britiske jordbruket sliter som følge av skyhøye energipriser og det grønne hysteriet.

Supermarkets are rationing fruit and vegetables as shelves continue to remain bare in stores across the country.

Shoppers in some Asda stores have been told that they can buy up to three packs each of tomatoes, peppers, cucumbers, lettuce, salad bags, broccoli, cauliflower and raspberries at a time as supplies run empty in a number of outlets.

Hva skjedde egentlig med fem om dagen?

Det hjelper lite med tillatelse til å kjøpe maks tre enheter grønnsaker når hyllene allikevel er tomme. Skjermdump Twitter/ @theschiehallion

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.