At en Trump-supporter vant senats-valget i Mississippi var viktig for Trump på flere måter, ikke minst at han nå har større handlingsrom i Senatet. Foto: Jonathan Bachman/Reuters/Scanpix

Republikanernes kandidat vant kampen om senat-plassen for Mississippi og har dermed et flertall på  53 mot 47 i Senatet. Det gjør Trump mindre sårbar for press hvis han oppnevner en omstridt kandidat.

Cindy Hyde-Smith slo den Demokratiske utfordreren Mike Espy med solid margin. Hyde-Smith er en solid støttespiller for Donald Trump og han holdt tre mega-rallyer i delstaten på dagen før valget.

With 95 percent of precincts reporting, Hyde-Smith had 446,927 votes to Espy’s 374,880 — a commanding margin of 54.4 percent to 45.6 percent, according to state election officials. The race marks the final midterm contest of 2018.

Hyde-Smith fikk mye negativ oppmerksomhet pga en uttalelse til en supporter om at hvis det var en offentlig hengning ville hun deltatt på første rad. Det er uklart hva hun mente, om det var et uttrykk for dedikasjon. Men ordene «offentlig hengning» falt ikke i god jord i en delstat hvor svarte ble hengt.

Trump viftet det bort med at Hyde-Smith hadde forsøkt seg med en vits som falt dårlig ut.

For Demokratene var det en skuffelse at en moderat kandidat tapte. Men svarte stemmer ikke, oppslutningen er for lav, selv om det er en av deres egne som står på valg.

 

 

Trump congratulates Hyde-Smith on her ‘big win’ in Mississippi’s special electionGregg Re