Sakset/Fra hofta

Alle de fire partiene som vil ha Erna Solberg som statsminister går frem på Dagens Næringslivs partibarometer (bak mur). Målingene er gjort av Sentio, og tatt opp i dagene før og etter KrFs landsmøte fredag. Som kjent valgte partiet å gå i forhandlinger med dagens regjering.

Alle de fire ikke-sosialistiske partiene styrker seg. Både KrF (4,2%) og Venstre (4,4%) havner over sperregrensen, og sistnevntes fremgang er signifikant. Like signifikant er Aps tilbakegang, på 3,8 prosentpoeng til 25 prosent.

FrP går opp ett prosentpoeng til 13,7% mens Høyre er største parti på målingen med 26,9% og ligger igjen over valgresultatet fra 2017.

– Bak all den politiske støyen tror jeg folk ser at mange piler peker i riktig retning innen skole, helsevesen, forsvar og klima, og så får vi tillit fordi de mener vi er best til å løse utfordringene fremover. Personlig er jeg godt fornøyd med at Høyre i sitt femte regjeringsår ligger over valgresultatet, sier statsminister Solberg.

Aps nestleder Hadia Tajik peker på at partiet har hatt flere positive målinger i det siste, og at partiet fremover vil prioritere politiske saker som initiativ mot arbeidslivskriminalitet, slutt på nulltimerskontrakter og motstand mot Erna Solbergs initiativ for å gjøre innstramninger i abortloven.

– Vi kommer til å brette opp ermene og jobbe for økt oppslutning fremover, sier hun.

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!