Nytt

En 17 år gammel palestiner, Mohammad Tareq Yousef, snek seg torsdag kveld inn i bosetting Adam utenfor Jerusalem. Den første han støtte på, var 31 år gamle Yotam Ovadia, som var på vei for å lage et jødisk Valentin-måltid til sin kone. Yousef avsluttet livet hans med flere knivstikk.

Yousef  skadet også en annen bosetter (58) alvorlig, men legene klarte å redde livet hans.

Yousef såret dessuten en tredje mann han møtte, men denne bar våpen, og dermed stanset Yousefs drapsraid.

Det har ikke vært et tilsvarende angrep på sivile bosettere siden i april.

Yousef var fra landsbyen Kobar, nord for Ramallah. Derfra kom også en annen terrorist for et år siden.

Kobar, north of Ramallah and some 18 kilometers (11 miles) from Adam, was also home to Omar al-Abed, who carried out a similar attack in the settlement of Halamish in July 2017 in which three Israelis were killed.