Nytt

Et selvmordsbomber sprengte seg selv og minst 20 andre i luften mandag formiddag. Angrepet fant sted i forbindelse med en pressekonferanse ved åpningen av et kultursenter i den tyrkiske byen Suruc, nær den kurdisk-syriske byen Kobane. Minst 27 mennesker skal ha mistet livet, og over hundre er meldt skadd.

Tyrkiske myndigheter sier de tror IS ligger bak.

suruc.amara.kultursenter

Rundt 300 ungdommer fra Føderasjonen av sosialistiske ungdomsforbund var samlet i Amara kultursenter for å forberede gjenoppbyggingen av Kobane. Et slikt engasjement var trolig nok til å bli bombemål for IS. Men det er spesielt at IS velger å ta krigen til Tyrkia, selv om det er rett over grensen. IS har nytt immunitet i Tyrkia i flere år, og har kunnet bevege seg fritt over grensen. Kontrolltiltak har vært symbolske.

suruc.bombe.brann

Foto: På et øyeblikk var haven forvandlet til et inferno.

Ifølge blant annet Al-Jazeera skal øyenvitner ha opplyst at en selvmordsbomber er funnet blant de drepte. I og rundt den kurdisk-syriske grensebyen Suruc finnes flere leire for syriske flyktninger, og rundt om 35000 flyktninger skal være bosatt i disse.

«Eyewitnesses said those targeted were volunteers coming from Istanbul and heading to the Syrian city of Kobane for relief work.»

suruc.bombe

Foto: @Terror_Monitor

I og med at byen ligger mindre enn en norsk mil fra Kobane (Ayn al-Arab på arabisk), og at eksplosjonen var rettet mot frivillige som driver hjelpearbeid til beste for og i Kobane, er det liten tvil om at det er Da’esh som står bak.

Kilder: