Bildet: En kurdisk gutt bærer broren sin på vei ut av Afrin 18 mars. Foto: Khalil Ashawi/Reuters/Scanpix

Tyrkia nøyer seg ikke med erobringen av den syriske byen Afrin, som har drevet 200.000 mennesker på flukt, men sier det vil fortsette krigen og ta andre byer.  Det tyder på større ambisjoner. Kurderne har etablert et belte av land i det nordlige Syria som de kaller Rojava. Erdogan ser ut til å ville knuse det.

Men det var kurdisk milits som var spydspiss i kampen mot IS. De samarbeidet med 2.000 amerikanske spesialsoldater som fortsatt står i området.

Russerne har også forsøkt å drive amerikanerne ut. Spørsmålet er om USA vil tillate at kurderne utraderes.

Tyrkias president sier den syriske byen Tal Rifat er neste mål for den tyrkiske militæroffensiven mot kurdiske områder i Nord-Syria etter at Afrin er beseiret.

President Recep Tayyip Erdogan kom med kunngjøringen søndag, dagen etter at det tyrkiske militæret hevdet å ha tatt kontroll over hele den kurdiskkontrollerte regionen Afrin og byen med samme navn.

– Med Guds vilje så vil denne operasjonen oppnå sitt mål etter å ha tatt kontroll over Tal Rifat om kort tid, sa Erdogan.

Tal Rifat ligger øst for Afrin, i Aleppo-provinsen, mellom byen Aleppo og grensen mot Tyrkia.

20. januar innledet Tyrkia en militæroffensiv for å drive den kurdiske YPG-militsen ut av Afrin-enklaven.

Over 200.000 mennesker har flyktet fra Afrin og inn i det som ble ansett å være tryggere områder i Aleppo. Men den humanitære situasjonen for flyktningene beskrives som «katastrofal» av eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).