Nytt

Bildet: Folk på tyrkisk side står og ser på det stiger røyk fra Afrin-regionen inne i Syria. Foto: Osman Orsal/Reuters/Scanpix

Tyrkia høyner innsatsen og sier de har sendt bakkestyrker inn over grensen til Syria. Det er høyt spill.

USA satt passivt og så på at irakiske styrker og shia-milits overtok Kirkuk og terroritorier i Kurdistan. YPG har gjort en uvurderlig innsats mot IS. YPG er garanten for kurdernes sikkerhet i det nordlige Syria. Tyrkia kan ikke angripe kurderne i et annet land uten at det får konsekvenser. USA blir på en eller annen måte nødt for å svare. Hvis Erdogan kommer unna med dette, vil han få blod på tann.

Tyrkias statsminister Binali Yldirim sier søndag at tyrkiske bakkestyrker har rykket inn i den nordlige syriske regionen Afrin.

Tyrkia innledet lørdag en militæroperasjon mot den kurdiske YPG-militsen i regionen, som ligger nord i Syria nær grensen mot Tyrkia.

Afrin har inntil nå har vært kontrollert av USA-støttet YPG-milits. De benekter meldingene om at tyrkiskstøttede styrker har rykket inn i byen, og sier de har «slått tilbake mot alle angrepene» og at de tyrkiske styrkene har «trukket seg ut».

Ifølge nyhetsbyrået DPA er det tyrkiskstøttede bakkestyrker fra Den frie syriske hær (FSA) som har rykket helt inn i Afrin, med luftstøtte fra tyrkiske bombefly.

Søndag opplyser det tyrkiske militæret at de så langt har truffet 153 YPG-stillinger i løpet av operasjonen i Afrin. I en uttalelse sier de at tilfluktssteder, gjemmesteder og våpenlagre har vært målene de har forsøkt å treffe.

Lørdag kveld ble imidlertid minst ti personer, de fleste sivile, drept i et tyrkisk luftangrep mot byen med samme navn som regionen. (NTB)

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.