Mosab Hassan Yousef er tidligere jihadist og sønn av en av Hamas’ grunnleggere, sjeik Hassan Yousef. Han skiftet side og gikk i israelsk tjeneste. Han er idag kjent som «Son of Hamas»

– Overfladisk journalistikk

I «Piers Morgan Uncensored» – et talkshow som distribueres på YouTube og som presenterer seg selv som «den globale arena for uredd debatt, dristige meninger og store intervjuer» – håner araberen Yousef den blonde europeiske woke-journalisten Abby Martins ekstremt standpunkttagende forsvar for palestinerne og stempler hennes palestinske erfaringer «overfladiske»:

– Hun har kun vært der på besøk og kanskje spist en falafel (gatekjøkkenmat i Midtøsten). Hun er virkelig oppblåst av sine palestinske opplevelser, sa 45-årige Yousef.

Lurt av terrorgruppen

Yousef som vendte seg mot sin far og i et tiår lekket informasjon om Hamas til Israel, beskrev Martin som «en selvbestaltet lavkvalitetsjournalist som har gått fem på og latt seg lure av terrorgruppen Hamas’ trick for å oppnå sympati for et Palestina som i realiteten ikke eksisterer»:

– Palestinere finnes ikke. Vi er arabere fra Judea og Samaria. Palestina har aldri vært der. Det er en kolonial enhet som noen har valgt å gjøre til en nasjonal identitet, og denne papegøyen gjør ikke annet enn å gjenta Hamas’ propaganda.

Video fra Telegram

– Like kriminell som Hamas

Yousef som fikk amerikansk statsborgerskap på grunn av sitt virke for Shin Bet, beskyldte Martin for å så kaos i Vesten og for å være en «kriminell» – akkurat som Hamas.

Han avviste Martins beskyldning om at han mener at «alle muslimer er terrorister» og minnet henne om at han har vært i felten og jobbet mot dem som angriper sivile – han henviste med det til Hamas’ terrorangrep 7. oktober da mer enn 1200 mennesker ble drept.

– Du er ingen journalist

Martin som en gang aktivt fremmet konspirasjonsteorien om at terrorangrepet 11. september 2001 var en innsidejobb, minnet Yousef om at han har en historie med antimuslimsk retorikk.

– Det finnes ikke noe Palestina, sa Yousef og ba henne pensjonere seg og finne seg en annen jobb. 

– Du er ingen journalist.

Islamsk protokoll: Halshugg og voldta

Yousef spør til sist – efter å ha lyttet til Martins klagesang over at krigen ikke er symmetrisk – om hva ville skjedd om Israel skulle følge islamsk protokoll: «Halshugg alle menn og ta alle kvinner og barn som bytte»:

– Dette er deres moralske standard. Abby Martin sier det er en asymmetrisk krig. Vi vet det. Vi har å gjøre med mennesker hvis mentalitet henger igjen i det syvende århundres arabiske stammesamfunn.

Du kan se hele episoden her, linken er satt til å starte videoen på tidspunktet for Yousef og Martins opphetede debatt – men du står fritt til å spole deg tilbake og også få med deg talsmann for Israels regjering, Avi Hyman. 

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

 

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.