Tidligere MSNBC-korrespondent Mehdi Hasan, Greta Thunberg og flere Palestina-aktivister deltok i en emosjonell hyllest av drepte journalister, inkludert Hamza al-Dahdouh, medlem av terrorgruppen Islamsk Jihad.

Den britisk-amerikanske journalisten Mehdi Hasan publiserte en video av seg selv, Greta Thunberg, Naomi Klein, Fatima Bhutto, Bassem Youssef og flere andre på Zeteo, hvor de leser sitater fra palestinske journalister som er drept i Gaza.

Hasan sier at mens 90 palestinske journalister er drept i Gaza siden 7. oktober, har det vært en øredøvende stillhet i vesten om de som har mistet livet i konflikten. Derfor har han og hans kolleger i Zeteo kommet sammen for å hylle journalistene og deres bidrag til verden.

Zeteo er Hasans nye digitale medieselskap, og 15. april kunngjorde han at den «verdenskjente svenske aktivisten» Greta Thunberg blir en av bidragsyterne til kanalen.

Hasan hyllet journalisten Hamza al-Dahdouh som ble drept 24. januar. The Jerusalem Post skriver at Hasan valgte å minnes et medlem av den palestinske terrororganisasjonen Islamsk Jihad.

Hans Rustad skrev i januar på Document om drepte journalister som var medlem av terrorgrupper, og Al Jazeeras Gaza-korrespondent, Hamza al-Dahdouh, var en av dem.

Rustad skrev blant annet at NRK gjorde et stort nummer av at de ble drept i morgensendingen, uten å nevne muligheten for at de kunne ha flere roller:

– NRK hadde en emosjonell reportasje om hvor grusom krigen er mot journalister. Men vi får ingen korreksjon når IDF kommer med nye opplysninger som kaster lys over saken.

Hasans show avlyst på MSNBC

Mehdi Raza Hasan er opprinnelig fra Storbritannia og er amerikansk statsborger.

Han var programleder på MSNBC fra februar 2021 til programmet ble avlyst i november 2023.

Gaza splitter venstresiden i USA, propalestinske journalister får sparken fra «liberale» medier

MSNBCs beslutning om å kansellere Hasans program førte til beskyldninger om at kanalen ikke tålte avvikende synspunkter på Israel-Hamas-konflikten.

MSNBC er regnet som en av de mest venstrevridde i amerikanske medier.

Som reporter har Hassan konsekvent uttrykt fiendtlighet mot Israel. Mens han jobbet for The Intercept, kritiserte han ofte Israel og beskyldte landet for å være skyld i Hamas’ fremvekst og forsvarte BDS-bevegelsen som lovpriser terrorgruppen.

I 2009 sammenlignet Hasan ikke-muslimer med dyr og knyttet homoseksuelle til pedofile og seksuelle avvikere. I et klipp som ble avslørt da han jobbet for MSNBC sa Hasan at hvis muslimer mister den moralske overlegenheten, er de som alle ikke-muslimer som lever sine liv som dyr, og som tøyer enhver regel for å oppfylle ethvert ønske.

New York Post-reporter Jon Levine sa at det er vanskelig å forestille seg at MSNBC tillater noen på TV som sier lignende ting om en annen religion.

Document har skrevet flere artikler om Greta Thunbergs støtte til Palestina og Hamas etter terrorangrepene den 7. oktober.

Greta Thunberg: «Hamas’ drap legitimerer ikke Israels krigsforbrytelser»

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.