De to journalistene som ble drept av den israelske hæren i Rafah søndag var medlem av terrorgrupper, melder den israelske hæren. NRK gjorde et stort nummer av at de ble drept i morgensendingen, uten å nevne muligheten for at de kunne ha flere roller. Det som tiltrakk IDFs oppmerksomhet var at en av journalistene opererte en drone. En drone er et offensivt våpen i et krigsteater. Det viste seg å stemme.

Hamza Wael Dahdouh, the son of Al Jazeera’s Gaza correspondent Wael Dahdouh, and Mustafa Thuria, a video stringer for AFP who was also working for Qatar-based television, both died in the strike.

The IDF says its intelligence confirms both are members of Gaza-based terror groups and were “actively involved in attacks against IDF forces.”

NRK hadde en emosjonell reportasje om hvor grusom krigen er mot journalister. Men vi får ingen korreksjon når IDF kommer med nye opplysninger som kaster lys over saken.

Hamza Wael Dahdouh, sønn av Al Jazeeras Gaza-korrespondent Wael Dahdouh, og Mustafa Thuria, en videostringer for AFP som også jobbet for Qatar-basert TV, døde begge i streiken.

IDF sier at deres etterretning bekrefter at begge er medlemmer av Gaza-baserte terrorgrupper og var «aktivt involvert i angrep mot IDF-styrker».

Det står at Thuria ble identifisert av et dokument funnet av tropper i Gaza som et medlem av Hamas’ Gaza City Brigade, som tjente som nestkommanderende i en av bataljonene.

Dahdouh er ifølge IDF medlem av den palestinske islamske jihad. Det står at dokumenter som ble gjenfunnet av tropper i Gaza avslører at han tjenestegjorde i Islamsk Jihads elektroniske ingeniørenhet, og tidligere var nestkommanderende i Zeitoun-bataljonens rakettskytingsstyrke.

IDF legger ved en kopi av dokumentet som viser at Dahdouh var medlem av Islamsk Jihads elektroniske ingeniørenhet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.