Det er uro på en barneskole i Södertälje kommune i Sverige, etter at politiet har mottatt tre anmeldelser om såkalte «grove, seksuelle overgrep». Både gjerningsmenn og offer er i 8-9 års alderen, melder Nyhetsbyrån. Ingen av de svenske riksavisene ser ut til å ville videreformidle saken.

Overgrepene omfatter et voldtektsforsøk på en gutt der flere andre gutter var innblandet. En annen gutt ble forsøkt tvunget til å utføre oralsex på to niårige gutter, og da han satte seg til motverge ble han utsatt for trusler om vold.

På samme skole skal også en pike blitt overfalt av fire gutter, presset opp mot et tre på skolens område og blitt utsatt for seksuelle overgrep. Flere elever er naturligvis nå blitt redde for å gå på skolen.

Foreldrene til skolebarna er meget opprørte over skoleledelsens passivitet i måten den har håndtert disse sakene på, men skoleledelsen på sin side mener foreldrene overdriver:

Enligt föräldrar skall rektorn vid skolan ha kommenterat övergreppen som ett resultat av pojkars nyfikenhet. Verksamhetschefen för grundskolan i Södertälje anser att föräldrarnas bild är kraftigt överdriven och det handlar mer om kränkningar än om sexuella övergrepp.

Slike saker er dessverre ikke enestående. Seksuelle overgrep eller forsøk på sådanne er ikke noe som nødvendigvis «kommer med årene» eller samtidig med puberteten.

I 2016 kunne man på SVT lese om en lignende hendelse fra en ungdomsskole i Eskilstuna:

En flicka på mellanstadiet fick sina byxor neddragna i matsalen på en skola i Eskilstuna. Hon kallades fitta och hora – och blev slagen på skolgården. Till sist tvingades flickan lämna skolan. Förövarna blev kvar. […] – Vi fick förklarat för oss av en skolpersonal att vår dotter var blond och söt och därför spännande att ge sig på, berättar mamman för SVT Nyheter Sörmland.

«Vår dotter var blond och söt och därför spännande att ge sig på»…

Skoleledelsens tafatthet og mangel på erkjennelse er heller ikke enestående. Lav eller manglende kompetanse samt frykten for tap av prestisje medfører alt for ofte at alvorlige handlinger blir bagatellisert eller viftet bort. Taperne i dette uverdige «blame game» er som alltid barna.

En leser forslår årets svenske nyord: Våldtäktspojke

 

Länstidningen i Södertälje (betalingsmur)

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!