Levende bergenser tatt med håv på Elverum!
En velvoksen bergenser på nærmere 90 kilo ble tatt med håv av ivrige innbyggere på Elverum i forgårs. Det var ikke vanskelig å få fanget den, forteller lederen for laget, vi bare gikk etter lyden. Den satt ved elvebredden i kveldinga og snakket høyt og begeistret med seg selv. Vi bare listet oss innpå den bakfra! Nå vet ikke laget helt hva de skal gjøre med bergenseren. Inntil videre beholder vi den her, forteller laget. Det er jo moro for ungene. Om kvelden legger vi bare et pledd over den, så trer den det er natt og slutter å snakke og lrgger seg til å sove.

 

Regjeringen vurderer å forsterke de syv fjell.
I et stortingsforslag foreslår regjeringen å forsterke flere av Bergens syv fjell. Bakgrunnen for dette er at stadig flere bergensere har klart å ta seg over fjellene eller gravd huller i fjellet og forsøkt å ta seg ut ved hjelp av NSBs materiell. Nå i sommervarmen er plaprende opphissede bergensere en økende belastning for oss her i Norge, sier statsråd for helse og transport Øre-Christian Døving. De syv fjell ble satt opp for litt over hundre år siden i forbindelse med løsrivelsen fra Sverige, hvor man da så sitt snitt til å bli kvitt bergenserne samtidig, forteller Døving. Fjellene har gjort nytten, men vi ser at de ustoppelige og optimistiske bergenserne idag har utviklet stadig nye metoder for å forsere denne hindringen.

 

NSB dropper tilbudet om tur-retur billett for bergensere på strekningen Oslo-Bergen!
Bergensere får nå kun kjøpt enveis-billett på denne strekningen. Diskriminerende!? Kall meg hva du vil, sier en oppgitt overkonduktør Muhammed Danielsen, og tørker svetten. Vi orker ikke mer. Varmen er ille nok om vi ikke skal høre på den hinsides snadringen i tillegg! sier den sinte konduktøren som senest i forgårs prøve å få plombert Arna-tunnelen for utgående trafikk.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!