Rettsstaten i et sivilsamfunn står maktesløs i forsøket på å bekjempe massiv vold mellom etnisk baserte utenlandske klaner på sitt eget territorium – det er konklusjonen idet et rettslig punktum er satt for en større voldssak som har pågått i Sverige siden 2016.

Expressen kan tirsdag opplyse at Göta hovrätt, en domstol som tilsvarer en norsk lagmannsrett, har frikjent en nå 19 år gammel mann som begikk nær dødelig knivvold i Småland sommeren for to år siden – et nesten ubegripelig utfall gitt forhistorien, som den svenske avisen gjenforteller med uvanlig åpenhet.

Det var i 21-tiden om kvelden den 14. juli 2016 at to 17-åringer, en yezidi og en tsjetsjener, med sine respektive kameratflokker barket sammen i sentrum av det lille tettstedet Osby i Skåne. En person fikk stikkskader, men for politiet var det uråd å finne ut «vem som hade bråkat med vem» – et velkjent problem på klan- og mafiaterritorier.

Dagen etter beslutter de to kamphanene at de skal møtes i Älmhult i Småland, litt nord for Osby, og gjøre opp for det som skjedde. Igjen kommer det til vold mellom de to klanene. En tredje 17-åring som tilhører gruppen av yezidier, blir av en tsjetsjener slått og knivstukket i tinningen, kinnet og ryggen, og havner livstruende skadet i koma på sykehus.


Foto: Svensk politi / Twitter.

Neste dag, den 16. juli, pågripes den knivstikkende tsjetsjeneren. Reaksjonen forteller alt man trenger å vite om det tsjetsjenske miljøet:

Gripandet av den tjetjenske 17-åringen fick en större grupp tjetjenska män att reagera. Flera män, enligt polisens utredning mellan 20 och 50, samlades i en moské i Alvesta där de pratade igenom situationen och hur den skulle lösas. Männen kom överens om att de skulle prata med ”deras äldre, deras gamlingar”.

Dagen etter, 17. juli, løslates knivstikkeren:

Han skjutsades till moskén i Alvesta och berättade om det som hänt. Därefter lämnade en karavan på 20-50 män moskén för att ta sig till Älmhult och två pizzerior där två av den skadade 17-åringens släktingar jobbar.

Det videre hendelsesforløpet er uklart, men endte med at to yezidiske menn som arbeidet i pizzeriaene, ble overfalt, jaget, slått ned og mishandlet – i vitners nærvær midt på lyse dagen i sentrum av Älmhult, som også er et lite tettsted.

Etter pågripelser ble fire personer tiltalt, blant andre tsjetsjeneren som knivstakk yezidien. Man skulle tro at bevisene ville holde:

Flera gripna pekades ut i fotokonfrontation, vissa hade blod på sig.

Men for tingretten i Växjö endte det likevel med frifinnelse. Enda et mafiafenomen gjorde seg gjeldende, og det individuelt orienterte rettssystemet kom til kort:

Vittnena backade i rätten och det gick inte att bevisa vem som gjort vad vid misshandlarna vid pizzeriorna.

Påtalemyndigheten anket frifinnelsen for mordforsøket til neste instans, men det endte altså med ny frifinnelse. Til tross for at retten finner at tiltalte påførte fornærmede knivskader, er den ikke overbevist om tiltaltes forsett:

”Hovrätten anser inte att det är visat att NN använde kniven med uppsåt att beröva NN livet. Den gärningen som täcks av hans uppsåt är således inte försök till mord eller dråp, utan grov misshandel”, skriver hovrätten i den friande domen.

Hovrätten anser att mannen ska gå fri trots det, och skriver att den unge mannen ”svårligen kunnat besinna sig”.

Sånn skal det være i et land med en fungerende lovgivning, kommenterer den nå frifunnede 19-åringens forsvarer. Hans offer vil ikke kommentere dommen.

Klaner fra Midtøsten og Sentral-Asia kan altså ustraffet begå kollektiv vold som nesten ender med drap på svensk jord. En kriminell kultur kan utfolde seg fritt i det som skulle være en rettsstat.

Det moralsk riktige ville være å utvise samtlige involverte fra Sverige, og stenge moskeen hvor tsjetsjenerne planla sitt hevntokt. Men kombinasjonen av rettigheter som Sverige har gitt sine invasjonsstyrker, og den voldsparate innstillingen disse har, garanterer at så ikke vil skje.

Og slik blir vårt nærmeste naboland jevnt og trutt mindre og mindre Sverige, og mer og mer en del av det utvidede Midtøsten. Hvor langt etter i løypa er Norge?

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!