Bilde: Argumentet om at Norge må bære sin del av byrden har ikke samme appell som før. Befolkningseksplosjonen i Afrika er én tungtveiende beveggrunn til holdningsendringen.

Norge bør slutte å ta imot asylsøkere, kvoteflyktninger og familiegjenforening for i stedet å bruke ressursene i nærområdene. Det sa FrPs innvandringspolitiske talsmann, Jon Helgheim, til Politisk kvarter mandag.

FrPs argument er at man hjelper langt fler ved å konsentrere innsatsen lokalt. Norge kan ikke gjøre begge deler: Hvis mottaket i Norge fortsetter som før vil pengene måtte tas fra helsevesen og eldreomsorg. Det er helt uaktuelt.

Norge bruker 20 milliarder kroner i året på mottak av flyktninger. Disse pengene vil FrP heller bruke i nærområdene.

Helgheim møtte Aps Eirik Sivertsen som ikke godtok at det var et spørsmål om enten/eller.

– Vi har et ansvar for å ta vår del av de flyktningene som finnes i verden, hjelpe mennesker som er drevet på flukt til å komme seg videre i livet og kunne starte på nytt et annet sted. Ikke sitte i en flyktningleir for evig framtid, sier Sivertsen.

Han viste til at det er over 60 millioner mennesker i verden. Om det går et tak for hvor mange et land på litt over fem millioner kan ta imot, er et spørsmål som ikke reises.

Ved årsskiftet var det 916.625 personer med innvandrerbakgrunn i Norge. Dette er 17,3 prosent av befolkningen og en økning på vel 32.000 siden i fjor. (nrk.no)

Programleder Astrid Randen konfronterte Sivertsen med en kronikk som Aps innvandringspolitiske talsmann, Masud Gharahkhani, hadde i Dagbladet nylig, der han skrev:

Det vi driver med i dag er, brutalt sagt, å ta maten ut av munnen på barn i flyktningleirer for å fø på norske asyladvokater.

Hvem er det som snakker på vegne av Arbeiderpartiet, lurte Randen på. Sivertsen hadde store problemer med å svare.

– Hvis målet er å hjelpe flest mulig, bør vi ta imot null flyktninger

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂