Frp vil stanse mottak av kvoteflyktninger midlertidig fordi UDI-intervjuer må gjøres over nett. – Helt uaktuelt, sier Venstre og KrF.

Helgheim er bekymret for at kvaliteten på utvelgelsesprosessen når reiserestriksjoner gjør at medarbeidere i UDI ikke kan gjennomføre fysiske møter med flyktningene.

– Det er en ekstremt krevende jobb å plukke ut riktige kvoteflyktninger. Denne jobben kan ikke gjøres over nett. Da risikerer vi å ende opp med personer som aldri skulle vært her, sier Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim til NTB.

Norge skal etter planen ta imot litt over 3.000 overføringsflyktninger i løpet av året, men hittil har det bare kommet 264.

Koronapandemien har forsinket prosessen. Denne uka kom fem flyktningfamilier til Norge, de første siden viruset rammet i mars.

Han utfordrer regjeringspartiene til å avvikle ordningen, gitt den uoversiktlige situasjonen landet står oppe i.

– Vi har helt andre ting å bruke ressursene på i denne vanskelige tiden, og regjeringen burde stanse alt mottak av kvoteflyktninger i overskuelig fremtid, sier Helgheim.

– Flyktningkrisen forsvinner ikke
Venstre og KrF avviser Fremskrittspartiets utspill.

Ansvaret for å hjelpe mennesker i krise forsvinner ikke fordi vi har en pandemi, understreker Venstre-nestleder Terje Breivik.

– At Helgheim bruker dette som et påskudd for å argumentere mot innvandring, er ikke overraskende. Frp er ikke for å ta imot kvoteflyktninger. Det synes jeg han kan være ærlig om i stedet for å gjemme seg bak koronakrisen, sier han.

Breivik er glad for at mottak av flyktninger har startet opp igjen, og sier det er viktig å få fortgang i prosessen slik at Norge tar imot de flyktningene vi har forpliktet oss til også i år.

Det er helt uaktuelt å redusere antallet som Norge skal ta imot, istemmer parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan i KrF.

– Selv om koronasituasjonen har gjort utvelgelsen vanskeligere i år, er tallet på 3.000 slik å forstå at klarer man ikke å ta imot alle i år, blir antallet neste år 3.000 pluss det antallet man mangler på årets kvote, sier han. (NTB)

 

 

Hva er definisjonen av en nordmann? Les «Mot nasjonalt sammenbrudd – Norge i masseinnvandringens tid» av Halvor Fosli.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.