Norge må trappe opp hjelpen og ta imot ukrainske flyktninger, sier Frp-leder Sylvi Listhaug. Det må også innebære stans i mottak flyktninger fra resten av verden, mener hun.

– Nå må vi stanse mottak av flyktninger fra andre deler av verden. Nå er krisen i Europa, og nå er det her vi må håndtere det, sier Listhaug til Dagbladet.

Norge har bestemt å ta imot 3.000 personer kvoteflyktninger årlig.

Fremskrittspartiet vil bruke resten av flyktningkvoten på ukrainere, og å åpne for at ukrainere kan få oppholds- og arbeidstillatelse utenfor asyl- og flyktningsystemet. Partiet har ikke satt noen absolutt grense for hvor mange ukrainske flyktninger som skal kunne få ordinær oppholdstillatelse.

– Det er kliss umulig å si nå. Det er avhengig av de personene som kommer. Om de kommer i jobb, om de greier seg selv. Vi kan ikke miste kontrollen. Det finnes en grense.

Men Listhaug mener det er helt selvsagt at Norge må stille opp.

– Det er viktig å komme raskt i gang. Nå må vi ta hardere i og hjelpe, sier Listhaug.

Frp vil også øke bistanden til Ukraina fra to til fem milliarder kroner. Partiet vil omprioritere bistandsbudsjettet.

– Vi må rydde vekk prosjekter som vi ikke trenger å bruke penger på, og sette av mer penger til å håndtere situasjonen i Ukraina og nabolandene, sier Listhaug.

Frp vil fremdeles hjelpe flyktninger i resten av verden med bistand i deres nærområder.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.