Norge ligger på Europa-toppen i antall kvoteflyktninger med Frp i regjering. – Jeg tror man skal erkjenne at Fremskrittspartiet har gått på et tap her, sier Abid Raja.

Raja sikter til den nye regjeringsplattformen, hvor det slås fast at Norge skal ta imot 3.000 kvoteflyktninger årlig.

Abid Raja gratulerer Fremskrittspartiet med at mens partiet er i regjering ligger Norge på Europa-toppen i antall kvoteflyktninger, skriver Dagbladet:

– Jeg har ikke noe behov for å gni inn i fjesene til Frp-erne at de har tapt. Jeg vil heller applaudere Frp-erne som har forhandlet dette fram. Det at Frp enstemmig går inn for å ta imot 3.000 kvoteflyktninger, fortjener ros.

3.000 er mange, både sett i forhold til resten av Europa og historisk sett.

Norge på Europa-toppen

Under de rødgrønne var antallet kvoteflyktninger rundt 1.000. Da V og KrF hadde samarbeidsavtale med Høyre og Frp i regjering (2013-18), var tallet rundt 2.000, påpeker Raja.

– Da Venstre gikk inn i regjering fikk vi til 3000. Det er det høyeste tallet i nyere tid, slår Raja fast.

Ifølge Eurostat tok bare tre nasjoner imot flere kvoteflyktninger enn Norge i 2017. Alle tre er tildels svært mye mer folkerike enn Norge: Storbritannia (tok imot 6.210), Sverige (3.410) og Tyskland (3.015). Norge mottok 2.815.

Dermed tok Norge imot flest kvoteflyktninger i hele Europa i 2017 i forhold til folketallet.

– Totalen viktigst

Jon Helgheim er opptatt av totalt antall flyktninger og migranter. Det totale antallet i 2018 er det laveste siden 2006 og ser ut til å fortsette å stupe, sier Helgheim.

– Vi har fått satt et tak på kvoteflyktninger og eventuelt EU-flyktninger, og bevart prinsippet om at det blir færre kvoteflyktninger, hvis det blir høye asyltall.

Helgheim tror regjeringsplattformen vil føre til at det kommer færre asylsøkere til Norge. Innstramminger både på rettigheter og bedre kontroll vil gi nok et signal om at det blir stadig strengere i Norge, mener han.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.