Foto Dado Ruvic / Reuters / Scanpix

Den svenske Myndigheten för samhällsskydd och beredskap  har fått en særskilt tilgang til Facebook som gjør at etaten hurtig får slettet såkalte «trollkontoer» forut for det svenske riksdagsvalget.

I disse dager tar den tidligere rikspolischefen Dan Eliasson over som sjef for Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) – det svenske svaret på Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Samtidig avsløres at etaten har fått en gräddfil til Facebook-administrasjonen, skriver Expressen.

Midt i et intenst valgår har MSB fått rett til å «snike i køen» når de gjør Facebook oppmerksom på det de mener er «falsk» informasjon.

– Det är som boarding av ett flygplan – alla kommer ombord, men vi kan peka på vem som ska få gå först i kön, säger Dominik Swiecicki på MSB.

Målet er å fjerne såkalte falske kontoer, eller «trollkontoer», og motvirke «påvirkningskampanjer» foran det svenske riksdagsvalet i høst.

Ifølge Swiecicki har Facebook allerede slettet en «falsk» konto for myndigheten. Det skal ha skjedd i løpet av noen få timer.

Facebook bekrefter overfor Expressen at det finnes et samarbeid mellom selskapet og MSB, men ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.