Neste uke sender den svenske regjeringen ut 120.000 brev til dem som fyller 16 i løpet av året. Der får de informasjon om at de kan kalles inn til totalforsvaret ved en krig.

MSB, som står for Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, skriver at alle mellom 16 og 70 år som er bosatt i Sverige, er pliktige til å bidra ved krigsfare eller krig.

Under hösten erbjuds alla 16-åringar i Sverige, totalt 121.500 personer, att ta del av en utbildning i krisberedskap.

Alla 16-åringar i Sverige kommer från och med vecka 43 att få ta del av ett fysiskt utskick som hamnar direkt i brevlådan.

– Vid en kris är det många som sluter upp och vill hjälpa till. Vi vill att fler unga ska kunna vara med. Vi har både ett förtroende för och en förväntan på att 16-åringar har förmåga att bidra vid en kris, sier Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektør i MSB, i en pressemelding.

For å motivere 16-åringer til å delta i den frivillige opplæringen, har MSB lagt en stor del av opplæringen i et såkalt lyddrama.

Første delen av lyddramaet, som har fått navnet Klara färdiga, ble sluppet 17. oktober.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!


Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.