Nytt

Med siste undersøkelse fra Rasmussen Reports får Trump støtte fra 50 % av befolkningen.

De misfornøyde utgjør 49 %. «De siste tallene forteller om 33 % som gir sterk støtte til måten Trump utøver sin makt i presidentembetet på, og 39 % som er sterkt misfornøyde», skriver Rasmussen.

Som Rasmussen selv skriver, plasserer det Trump «foran Obama [i støtte blant folket], sammenliknet med samme tid i Obamas presidentperiode.»

Ellers heter det i rapporten:

Rykter svirrer om at Paul Ryan muligens trekker seg som Speaker of The House of Representatives. Selv om han er likt av et flertall av republikanere, vil de ikke bli lei seg ved å se ham gå ut døren.

Bare 15 % av alle stemmeberettigede tror at Kongressen gjør en god eller utmerket jobb. Det er omtrent på samme nivå som i de siste år.

De fleste republikanerne ønsker at partiet deres skal følge Trump, og ikke Senatets republikanere.

Demokrater og liberale aktivister er sinte på Trump-administrasjonen for å føye til et spørsmål om borgerskap til den kommende folketellingen i 2020. Men to av tre amerikanere, dvs. 66 %, er enige i at det i folketellingen bør bli spurt om hvorvidt respondentene er amerikanske borgere.

I en kronikk i The New York Times sist uke etterlyste den nå pensjonerte høyesterettsdommeren John Paul Stevens en avskaffelse av den amerikanske grunnlovens andre lovtillegg [om retten til å eie våpen, red.anm.], men de fleste amerikanere avviser denne ideen.Mens noen offentlige tjenestemenn og aktivister ønsker en strammere våpenkontroll i kjølvannet av massakren på en videregående skole i Florida sist februar, er ikke amerikanerne overbevist om at strengere våpenlovgivning vil redusere antallet kriminelle gjerninger, og stoler ikke på at staten vil være i stand til å håndheve slike lover på noen rettferdig måte. Med en margin på 54 % mot 33 % tror amerikanerne at de statlige byråenes sviktende evne til å reagere på tallrike varsellamper vedrørende mennesker som er i ferd med å utvikle seg til drapsmenn, må bære en større del av skylden for skoleskytingen i Florida enn utilstrekkelig våpenkontroll.

Rasmussen Reports

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!