Et «irrasjonelt hat» bak bevegelsen for å fengsle tidligere president Donald Trump kan føre USA mot en «borgerkrigslignende splittelse», advarer den britiske politikeren Nigel Farage. Dette melder Breitbart News.

Splittelsen som er sett i primærvalget så langt kan blekne i forhold til hva som kan ramme nasjonen som helhet hvis regjeringen faktisk fengsler den tidligere presidenten, frykter Farage.

I en avisartikkel skriver han at «Trump står nå overfor dusinvis av forskjellige kriminelle anklager – både personlige og politiske – og de fleste rettferdige amerikanere kan se at han er oppe mot intet mindre enn en etablissement-ledet heksejakt». Han påpeker at hvis innbyggerne mister respekten for et rettsvesen som de føler blir stadig mer politisert, kan USA bli utsatt for «den mest potente splittelsen siden borgerkrigen».

Splittelsen er delvis allerede et faktum. Meningsmålinger antyder at minst en tredel av amerikanske velgere ønsker en «nasjonal skilsmisse». Målinger fra 2022 indikerte at over 40% av amerikanere med ulik politisk bakgrunn tror at en ny amerikansk borgerkrig er en reell mulighet i løpet av det neste tiåret.

Farage har i mange år hatt et vennskapelig forhold til Donald Trump. Han mener at verden nå er full av politisk ustabilitet og derfor ikke har råd til «distraksjoner» som en politisk inspirert fengsling av en tidligere amerikansk president.

Farage påpeker også at i skyggen av krigen mellom Russland og Ukraina har den økonomiske veksten i Kina delvis stoppet opp. I en slik situasjon kan Kinas kommunistparti og president Xi Jinping tenkes å avlede oppmerksomheten bort fra hjemlige problemer med et angrep på Taiwan.

Under internasjonal ustabilitet mener Nigel Farage at den vestlige verden har behov for et tydelig lederskap. Dette tror han selv ikke at president Joe Biden kan gi.

Obama delte landet og ønsker å holde splittelsen mellom raser gående

Florida: Svart lærer fikk hvite skolebarn til å bøye seg for svarte og opptre som deres slaver

En tredel av amerikanerne ønsker «nasjonal skilsmisse»

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.