Et stort antall amerikanere er enige med den republikanske politikeren Marjorie Taylor Greene i at USA trenger en «nasjonal skilsmisse» der røde og blå stater, som støtter henholdsvis det republikanske partiet og det demokratiske partiet, vil skilles og den føderale regjeringen vil bli krympet. 34 prosent av 1000 sannsynlige velgerne som ble spurt av Rasmussen Reports sa at de er enige med Greene om dette. 57 prosent er uenige.

Andelen er enda høyere blant republikanske velgere. Der skiller bare 5 prosent mellom de som støtter en nasjonal skilsmisse og de som ikke gjør dette. Selv 26 prosent av Demokratene sier at de er enige med den republikanske kongresskvinna Taylor Greene i dette spørsmålet.

Målinger som dette avslører at USA i dag er et dypt splittet land. Store grupper i samfunnet ikke bare mistror hverandre, men noen ganger aktivt hater hverandre. Problemet er at skillelinjene finnes på politiske, ideologiske, kulturelle og religiøse områder så vel som langs etniske og rasemessige linjer. Hvis man skal ha en «nasjonal skilsmisse» i USA, hvordan skal dette gjøres reint praktisk? Vil en slik atskillelse foregå langs politiske eller etniske skillelinjer, og vil det være en sivilisert skilsmisse?

Meningsmålinger fra 2022 indikerte at over 40% av amerikanere med ulik politisk bakgrunn tror at en ny amerikansk borgerkrig er en reell mulighet i løpet av det neste tiåret.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.