Marjorie Taylor Greene får så hatten passer av en nyhetskommentator for at hun med sin religiøse overbevisning bruker mandagens solformørkelse i USA politisk.

Mandagens solformørkelse dekker et stort område fra nord til sør, synlig for over 30 millioner amerikanere, og har skapt oppstandelse – ikke bare fordi det er 20 år til neste gang USA får oppleve noe liknende.

Kongressmedlemmet og republikaneren Marjorie Taylor Greene skriver på X at hun betrakter solformørkelsen og forrige ukes jordskjelv i New York, som et tegn fra oven, skriver Dagsavisen.

«Gud sender sterke tegn til Amerika for å få oss til å omvende oss. Jordskjelv og formørkelser og mange flere ting vil komme. Jeg ber om at landet vårt lytter», skriver Greene.

Det overtroiske budskapet fra Greene møter imidlertid kraftig motstand. Under tittelen «Solformørkelser er vanligvis ikke politiske», går kommentator Hayes Brown, i nyhetskanalen MSNBC, hardt ut mot det han mener er et forsøk fra Greene på å fri til menneskers desperate søken etter forklaringer som trosser virkeligheten.

– Nå vet vi bedre. Vi vet at det er de gigantiske, skiftende platene som utgjør jordas ytre lag, som får bakken til å riste. Vi vet at månens bane rundt jorda kan bringe den inn i solas bane og skape en solformørkelse. Vi vet at en komet som farer gjennom himmelen bare er en liten del av en svært lang reise – og ikke et varsel om en truende undergang, skriver Hayes.

Etter dette så modererte Greene seg noe.

«Formørkelser er forutsigbare, jordskjelv skjer, og vi vet når kometer passerer, men Gud har skapt alle disse tingene og bruker dem som tegn for oss som tror», skriver Greene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.