Nytt

Tre muslimske kvinner ble nylig tilkjent USD 60.000 hver fra byen New York, fordi de ble tvunget til å ta av seg hijaben da de skulle bli fotografert mens de satt i varetekt. Det er avisen New York Times som melder dette, og som siterer fra sakspapirene at kvinnenes religiøse rettigheter hadde blitt krenket.

Saken er langt fra enestående. I 2012 klaget en muslimsk kvinne over at hun ikke ble fotografert «by a female officer in private». I 2015 gikk en annen klage fra en annen kvinne ut på at heller ikke hun kunne la seg fotografere «in the presence of men who were not family members». Og videre i 2016:

In 2016, a sheriff in Maine, Kevin Joyce of Cumberland County, publicly apologized after his department released mug shots of Muslim women without their hijabs. The women had been arrested after Black Lives Matter protests.

“With everything going on nationally, I think it is important the public understand we are transparent, we make mistakes on occasion, we are not going to cover them up and we are going to do our best and learn from them”.

Også turban volder besvær:

In 2016, a well-known Sikh American actor, Waris Ahluwalia, was not allowed to board an airplane in Mexico City because he refused to remove his turban during a security check. His refusal led to a two-day standoff with the airline Aeroméxico before he was allowed to fly home to the United States.

To dager på en flyplass for å slippe å ta av seg turbanen er på sett og vis imponerende. Da skorter det ikke på egen, religiøs overbevisning! Selvsagt må storsamfunnet underkaste seg de sårede følelsers tyranni:

In 2015 and 2017, the department issued interim orders that people who were arrested could be photographed with religious head coverings at precincts or taken to a private area to be photographed at One Police Plaza, the headquarters compound in Manhattan.

Og imens blir kvinnene i Iran belønnet med flere år i fengsel for å ta hijaben av seg.