Australias statsminister Malcolm Turnbull og USAs president Donald Trump trives åpenbart godt i hverandres selskap under sin felles pressekonferanse i Det hvite hus den 23. februar. Ikke bare er forholdet mellom de to statene utmerket. Det er også noe med den nye verden og den aller nyeste verden som er befriende fritt for fordomsfull ideologisk bagasje som Europa, den gamle verden, drasser på. I atmosfæren som oppstår mellom lederne for to velfungerende stater som respekterer hverandre, øyner man noe så sjeldent som normalitet. Den forurettede, hundeaktige minen som paven satte opp da Trump kom på besøk, er som hentet fra et annet univers. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂