Foto: Facebook

 

Oslo kommune har bevilget 200.000 kroner til Antirasistisk Senter og Skeiv Verden for å engasjere en jurist som skal sørge for at flere diskrimineringssaker kommer for retten, skriver Vårt Oslo. To dager i uken kan personer som mener seg utsatt for diskriminering, treffe Rokaya Hossainali (bildet) i lokalene til en av de to organisasjonene.

– Den juridiske rådgivingen er et nytt tilbud, og sammen med kommunen skal vi jobbe for å styrke arbeidet mot diskriminering i Oslo. De som trenger tilbudet skal bli kjent med det og bidra til at sakene straffefølges, forklarer Rune Berglund Steen, leder ved Antirasistisk Senter.

– Vi oppfordrer folk som opplever diskriminering, uansett alvorlighetsgrad, til å ta kontakt. Også hvis man ikke er sikker, sier Steen.

Skeiv Verdens assisterende generalsekretær Nina Bahar understreker at asylsøkere er spesielt sårbare og trenger bedre rettssikkerhet, og får støtte av Hossainali.

– Canada og England ligger for eksempel foran Norge når det gjelder inkludering og antirasisme, sier Hossainali.

Det er vanskelig for personer uten egeninteresse i antidiskriminerings­industrien å anse England med sine segregerte områder som et eksempel til etterfølgelse hva angår inkludering. Et paradoks er det også at en aktivist i denne bransjen selv flagger et symbol som er mye mer diskriminerende enn det norske samfunnet måtte være overfor noen av sine medlemmer.

Oslo kommunes pengebruk er derimot helt i tråd med den selvpiskende mentaliteten som den franske filosofen Pascal Bruckner skriver om i «Botferdighetens tyranni». De minst diskriminerende landene på planeten blir aldri gode nok for dem som gjør offermentaliteten til en profesjon – finansiert av samfunnet som angivelig diskriminerer.

 

Bestill Douglas Murrays bok fra Document Forlag her!