En «sentral leder» i LO er permittert på grunn av varslinger om trakassering, skriver VG, med henvisning til «flere kilder i LO».

Mannen skal være en betrodd medarbeider med lang ledererfaring i LO.

Ifølge VG skal varslingene dreie seg om «saker over tid».

Informasjonssjef Jenny Ann Hammerø i LO vil ikke kommentere saken:

– Vi kommenterer av prinsipp ikke spørsmål som gjelder ansatte i LO, sier hun.

Heller ikke den permitterte lederen ønsker å kommentere saken.

Saken skal ha vært kjent internt i LO i flere uker.

For fire dager siden kom LO-leder Hans Christian Gabrielsen med svært kritiske uttalelser om Ap-nestleder Trond Giske.

«Slik skal vi ikke ha det i arbeiderbevegelsen», skrev LO-lederen i en e-post til VG:

– Jeg ser med uro og stort alvor på varslene mot nestleder Trond Giske. Slik skal vi ikke ha det i arbeiderbevegelsen. Jeg kjenner ikke innholdet i varslingene til Arbeiderpartiet. Jeg er opptatt av at varslerne blir tatt på alvor og ivaretatt, skriver Gabrielsen.

For noen dager siden tok 736 kvinner i fagbevegelsen et oppgjør med seksuell trakassering. 20 av kvinnene delte sine historier. Flere av dem handlet om tilfeller der de skal ha blitt grovt seksuelt trakassert av menn i sin egen fagbevegelse.

– Det oppleves som et svik. Jeg må innrømme at jeg ikke hadde sett for meg at det ville bli så mye motstand, sa Janne Lisesdatter Håkonsen, tillitsvalgt i Norsk Lokomotivmannsforbund og en av initiativtagerne til oppropet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.