Nytt

Flere fylkesledere i FrP gjør det klart at Sylvi Listhaug må få beholde sin statsrådspost, selv om Venstre går inn i regjeringen.

På første vanlige arbeidsdag i 2018 starter regjeringsforhandlingene mellom Venstre og de blåblå. Før en trepartiregjering kan bli en realitet, må de bli enige om blant annet statsrådsposter, men FrPs fylkesledere sier klart ifra om hvilke plasser det ikke kan forhandles om.

Øverst på listen over statsråder de vil beholde, er innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug, skriver Aftenposten.

– Den posten må vi jo ha, og så er det viktig å ha olje- og energiministeren, sier fylkesleder Leif Eriksen i Østfold FrP.

Roy Steffensen i Rogaland «tviler på at det blir aktuelt å flytte Sylvi hvis ikke hun selv eller Siv ønsker det.»

– Jeg tror ikke det blir godt oppfattet på grasrota hvis det oppfattes som at Sylvi er plassert inn i et skap, sier Steffensen.

Liv Gustavsen i Akershus FrP ser heller ikke for seg noen annen rolle for Listhaug. Hun sier det også er viktig å beholde finansministeren og samferdselsministeren.

– De tre er urokkelige, etter min mening.

Hun aksepterer heller ikke at Listhaug flyttes, og kan ikke se i hvilken annen rolle FrP skulle trenge henne mer, sier hun, og legger til at «Listhaug er ekstremt dyktig i alt hun gjør».

Avisen har fått svar fra 14 av 19 fylkesledere, og seks av dem gir et tydelig signal utad. Listhaug selv setter pris på tillitserklæringene.

– Det er jo hyggelig at folk er fornøyd med jobben jeg gjør. Jeg er toppmotivert til å fortsette i den jobben her, selvfølgelig, sier hun, men presiserer at «nå er det opp til dem som skal forhandle å komme fram til et resultat.»

Aftenposten har også spurt hvilke fordeler FrP har av å få selskap av Venstre i regjeringen.

Flere av fylkeslederne er uten klare svar på dette, og slik svarer Morgan Langfeldt i Buskerud FrP:

– He, he. Det var et godt spørsmål. Men vi har et ønske om å skape en mest mulig stabil regjering.

 

Kjøp Kent Andersens bok her!