To gutter ble holdt nede og slått i Markens gate i Kristiansand i april i år. En av guttene ble sparket i hodet. – Det var brutalt, ifølge et øyenvitne. De afrikanske gjerningsmennene tilhørte trolig en gjeng notorisk kriminelle, ifølge politiet.

På en videregående skole i Kristiansand brukte ansatte metalldetektorer og fant et våpendepot i et blomsterbed.

Politiet orienterte i dag formannskapet i Kristiansand om den økte voldsbruken blant skoleungdom i Kristiansand. Under møtet fortalte politistasjonssjef Ole Hortemo om våpenfunnet.

Funnet på skolen ble gjort etter at rykter om skjulte våpendepoter har versert forskjellige steder, skriver Fædrelandsvennen.

– Unge sier at miljøet har blitt mye tøffere og velger å bevæpne seg. Og det går rykter om depoter forskjellige steder, sier politistasjonssjef Ole Hortemo i Agder politidistrikt til avisa.

Ifølge politiet har flere unge bevæpnet seg med kniver, slåsshansker og batonger, skriver NRK.

– Det har vært en negativ utvikling når det gjelder kriminalitet i ungdomsmiljøene. Voldsutvikling og trusler er det mest alvorlige, sier Hortemo.

Det har vært en dobling i antall voldssaker i Kristiansand fra i fjor til i år, ifølge politiet. Tallet inkluderer ikke arrangerte slåsskamper, som har vært mye omtalt i det siste.

Et nytt fenomen er at ungdom som blir bortvist, gir blaffen. 40 ganger har politiet bøtelagt folk fordi de ikke bryr seg om at de er bortvist.

– Det har aldri skjedd før, sier politistasjonssjef Hortemo.

Det er nå satt i gang et eget prosjekt, kalt SNU, som et forsøk på å få bukt med voldsproblemene.

 

Kjøp Kent Andersens bok her! Finnes også som E-bok.