Tavle

Kristiansand sentrum. Foto: Havstad112 / Wikimedia Commons.

Ungdomskriminaliteten i Kristiansand er kraftig redusert etter at muslimske ledere har gått egne natteravnrunder i byen, melder NRK Sørlandet, og omtaler det hele som en ren gladsak.

Politiet og kommunen er samstemte i sin hyllest til de muslimske lederne. Blant dem er Muslimsk Union i Agders styreleder Talal Haydar.

– Vi får mye kontakt med ungdommen, og vi ser at det nytter at vi er til stede. Vi er der og bygger en relasjon med dem, sier Haydar i Muslimsk Union.

– Når ungdommene ser at vi ledere går sammen med politiet og støtter deres arbeid, så begynner de å forstå at det er ikke «oss» og «de», men «vi», forklarer Haydar.

Politiet er begeistret:

– Det har hatt en fenomenal effekt. De viste en helt annen respekt, og lyttet til disse lederne på en annen måte enn hvordan de lytter til politiet, sier politistasjonssjef i Kristiansand, Ole Hortemo.

Pussig nok er det ingen som helst bismak å spore ved den reduserte kriminaliteten.

For hva sier det om disse ungdommenes evne til å være medlemmer av et sivilsamfunn når de i utgangspunktet ikke har respekt for myndighetenes representanter, mens de har det for skikkelser uten offisiell myndighet som i praksis opptrer som stamme- og klanledere?

Ungdommene det er tale om, anser seg i realiteten ikke som en del av Norges jurisdiksjon. For å kunne utøve myndigheten over dem, må Norge benytte seg av klanledere som mellommenn. Dette gir mellommennene en makt som det er lett å tenke seg kan misbrukes. På mafiaterritorier i Italia kan politiet også komme til ordninger med klanledere om begrensning av kriminaliteten.

Fremgangsmåten er i prinsipp ikke svært forskjellig fra hvordan vestmaktene i mer enn hundre år har opptrådt i Midtøsten for å prøve å skape ro og orden. Nå er Midtøsten kommet hjem, og alle hjerter gleder seg i den grad det er mulig å få det til å fungere på en måte som ikke er katastrofal.

Så dypt er Norge sunket. Det ville ha vært bedre om Midtøsten hadde blitt der den var.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!