Nytt

En 56 år gammel mannlig innvandrer som er vedtatt utvist fra Norge, er i Drammen tingrett dømt til fengsel i fire år for voldtekt av en ukrainsk kvinne han ble kjent med via et dating-nettsted høsten 2016.

Deretter holdt de hyppig kontakt via både nettsiden og Skype, og kvinnen besøkte ham i Norge, skriver Drammens Tidende.

Kvinnen besøkte ham i Drammen for første gang i mars, og de to ble kjærester, heter det i dommen.

Neste gang hun kom på besøk, på forsommeren, ble mannen sjalu og sint da han oppdaget noen bilder på mobilen hennes. Han beskyldte henne for å være hore, slo henne i ansiktet og grep henne rundt halsen, før han voldtok henne.

I etterkant følte kvinnen seg så dårlig at hun ønsket kontakt med lege. Etter en tid kjørte 56-åringen henne til legevakten i Drammen. Der fikk kvinnen kontakt med en sykepleier som snakket polsk, og hun fikk hjelp.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i oppreisning.

Les også