Borgarting lagmannsrett opprettholder forvaringsdommen en mann i 30-årene ble dømt til i tingretten for å ha forgrepet seg på ei jente i Drammen. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Borgarting lagmannsrett opprettholder forvaringsdommen en mann i 30-årene ble dømt til i tingretten for å ha forgrepet seg på ei jente i Drammen.

Dommen er som i tingretten på fem og et halvt år, men lagmannsretten reduserte minstetiden fra fire til tre og et halvt år, skriver Drammens Tidende.

Det var mannen som anket dommen fra tingretten.

Overgrepet mot den 13 år gamle jenta skjedde på et toalett i sentrum av byen vinteren 2018. De to skal ha kommet i kontakt på Snapchat, der mannen hadde et kallenavn som kunne tyde på at han var langt yngre enn hva han egentlig var.

Etter å ha chattet sammen, møtte de to hverandre i Drammen sentrum. Jenta har forklart at de gikk inn på et toalett der hun måtte utføre oralsex. Senere fikk hun 1.500 kroner med beskjed om at hun «hadde vært flink».

Mannen er tidligere dømt for flere lignende forhold. I dommen fra tingretten het det blant annet at «risikoen for tilbakefall vurderes som betydelig. (…) Faren for gjentakelse vil bestå i lang tid fremover».

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.