Nytt

Foto: Commons Wikimedia – Glennstangeland

En 33-åring som kom til Norge fra et afrikansk land i 2011, er dømt til 21 dagers fengsel for å ha forsøkt å komme seg inn på en skole med et falskt vitnemål.

33-åringen hadde ifølge tiltalen søkt om å få godkjent et «Diploma in Food Processing Techinology» fra universitetet i hjemlandet, skriver Drammens Tidende.

Søknaden ble sendt til NOKUT, som stusset over vitnemålet blant annet fordi ordet «technology» var skrevet feil. De kontaktet det afrikanske universitetet, som svarte at de ikke tilbyr noen slik grad.

Politiet besluttet å tiltale mannen for dokumentforfalskning, og mannen møtte i Drammen tingrett i slutten av november. Han erkjente ikke straffskyld, og mente dokumentene var ekte.

Retten festet ikke lit til tiltaltes forklaring og la vekt på opplysningene fra det afrikanske universitetet. Videre påpekte de at tiltalte hadde lite kunnskap om faget han skulle ha en grad i.

– Han klarte ikke å redegjøre for én ting han hadde lært. Det eneste han kunne fortelle om studiet, var navnet på studiet og at det handlet om «fermenting», som av tolken ble oversatt til næringsprosesser, skriver dommerfullmektig Fanny Tysland i dommen ifølge DT.

Retten mente det var bevist ut over enhver rimelig tvil at karakterutskriften var falsk, og dømte mannen til fengsel i 21 dager.

Mannens forsvarer, advokat Martin Smith, var ikke tilgjengelig for kommentar da avisen kontaktet ham i forrige uke.

 

Kjøp Kent Andersens bok her!