Tavle

Når venstresiden skal forsøke å stramme opp de siste gjenværende anstendige på høyresiden, får det lett et komisk preg. Stortingsrepresentant Åsmund Aukrust (Ap) forsøker å sette Erna på plass. Sylvi har han nok gitt opp, men kanskje det finnes håp for statsministeren?

Opphavsmenn og -kvinner til påstander om behov for korstog mot islam, bæring på gullstol, imamsleiking, brenning av aviser og klimafornektelse har alle blitt invitert til kongens bord av Erna Solberg. Og nå sist har de utnevnt Line Miriam Sandberg, som har skrevet drøye påstander om at muslimer er mot likeverd, demokrati, frihet og ytringsfrihet, til statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

Problemet for Aukrust og hans likesinnede er at det skjer andre ting «der ute» som gjør at hans moralisering får et komisk skjær.

Under Erna Solbergs ledelse har «grumset fra kommentarfeltene» fått plass ved kongens bord.

Aukrust påstår at Høyre forvitrer dag for dag. Vi trodde det var Ap som forvitrer?

Hvor er det anstendige Høyre?