Per-Kristian Foss gikk kraftig ut mot FrPs Per-Willy Amundsen i Politisk Kvarter på NRK P2 i dag, og hevdet at Amundsens påstander om at Høyre var for shariaråd er «falske, grunnløse og mangler enhver saklig forankring».

– FrP fremsetter falske påstander i islamiseringsdebatten, sa Foss:

For eksempel har jo Høyre under Erna Solberg tatt til orde for for eksempel å innføre Shariaråd i Norge, så her har Høyre en bråkete fortid, men jeg registrerer at Per-Kristian Foss og Høyre nå heldigvis har nyansert seg mer og kommet FrP mer i møte, sier Per-Willy Amundsen.

Programlederen vender seg så til Foss og spør hva denne ulike tilnærmingen til islamisering mellom Høyre og FrP vil ha å si for et eventuelt regjeringssamarbeid mellom de to partier?

– At FrP på dette området er isolert, og driver en debatt uten saklig grunnlag. De to påstandene Amundsen kommer med om at Erna Solberg skulle vært for Shariaråd og at Høyre skulle ha vært for hijab i politiet er falske, grunnløse og uten enhver saklig forankring. Driver man debatt på det grunnlaget, så har man selv isolert seg.

Imidlertid er det Per-Kristian Foss som opererer med falske påstander i dette tilfellet:

I 2003 gikk daværende kommunalminister Erna Solberg (H) beviselig inn for nettopp et shariaråd i Norge, etter en idè fra statssekretær Kristin Ørmen Johnsen.

Erna Solberg provoserer, og hun vet det godt. De siste dagene har hun irritert religiøse ledere med krav om en modernisering av islam. I stedet for å roe ned gemyttene, utfordrer hun nå andre parter i integreringsdebatten med et ønske om et eget shariaråd i Norge.

– Det vanlige i Norge er at om det dukker opp problemer, ber vi om en handlingsplan eller lovreguleringer. Jeg er heller tilhenger av at vi trenger debatt. Vi må få til en annen type debatt, uten at folk alltid skal gå i skyttergravene. Av og til støter debatten minoriteter, og noen ganger skal vi støte minoriteter – fordi det fører til utvikling, sier Solberg til Drammens Tidende.

Jus hjelper ikke. I går brukte statsråden mye av sin tid på å argumentere for at Norge trenger et shariaråd. Bakgrunnen er lovendringen i forhold til skilsmisse, noe som blir en rettighet for enhver mann og kvinne.

Høyres stortingsrepresentant Bent Høie var for øvrig blant dem som hilste det omstridte forslaget om hijab i politiet velkommen, da han så på det nå omgjorte vedtaket som en «viktig symbolsak».

Drammens Tidende: Solberg ber om shariaråd

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂