Disse trestokkene er hva osloborgere får istedet for parkeringsplasser. I Øvre Slottsgate er det satt opp et «utekontor» hvor du kan sette deg ned med laptopen for å jobbe. Hvis du orker. Og hvis du liker å bli beglodd mens du jobber. Ta med sittepute, varm drikke og husk ullundertøy. Og smil til turistene når de tar bilder av deg.

Det er kaldt i november og støynivået ligger på rundt 80 desibel. Utekontoret har tak men ingen vegger. Man satser kanskje på at regner faller rett ned og at det ikke blåser? Eller tror byrådet at de befinner seg i et annet land med sommer hele året? Selv er vi sikre på at de mentalt er på en annen planet, men dessverre så er vedtakene for Oslo som kommer fra denne planeten høyst reelle.

Det andre utekontoret er like ved Rådhusplassen.

Prosjektet Bilfritt byliv ser ut til å ha noen av de pengene som Raymond Johansen etterlyser der han ber om krisepakke for Oslo. For når det kommer til redusering av biltrafikk så er lommene dype og armene lange. Seks pilotområder er valgt ut for nye bymøbler.

Alt byrådet trenger å vedta nå er en vintertemperatur på behagelige 25 grader slik at folk orker å bruke tiltakene fremfor de kjedelige, men akk så nyttige parkeringsplassene som de har fjernet.

Byrådsplaneten

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.