Utekontorene som ble satt opp i Oslo sentrum i 2017, ble langt fra en suksess. Nå er det ene kontoret demontert og skal bli geiteskjul.

Det rød-grønne byrådet i hovedstaden ønsket å markere bilfri by med mulighet for Oslos befolkning til å arbeide ute, på utekontor. Noen treplanker ble spikret sammen til det som skulle forestille utekontor, til den netto sum av 500 000 kroner, og plassert ut i Øvre Slottsgate og Kjeld Stubs gate i Oslo sentrum.

Kontorene ble utstyrt både med tak, wifi, belysning, strømuttak og benker og skulle bli attraktive steder å arbeide, ifølge Aftenposten, men dessverre ble ikke utekontorene tatt i bruk. I stedet møtte byrådet mye kritikk for at trekonstruksjonene harmonerte dårlig med omgivelsene.

Nå skal imidlertid det ene utekontoret i Øvre Slottsgate bli til glede for noen andre skapninger, nemlig geiter, rett bak Bogstad Camping. Foreløpig ligger tømmeret stablet i en haug. Planen er å sette skjulet opp til høsten, når geitene trenger ly for vær og vind. Gjenbruk i MGPs ånd. Så gjenstår det å se om geitene får glede av nytt geiteskjul, før jul.

Men MDG nekter å innrømme fadesen. Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen fra MDG sier at det foreligger ingen planer om å plassere ut flere utekontorer i dag, men at det er godt mulig lignende løsninger vil bli tatt i bruk andre steder i framtiden. Geiter over hele landet kan med andre ord se fram til flere gratis skjul i årene framover, om MDG fortsatt sitter med makten de neste fire årene i Oslo.

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂