Nytt

Børge Brende skifter beite. Han bytter ut det norske folk med Davos-folket. De betaler sikkert bedre.

Ringer det ingen bjeller hos norske politikere som veksler mellom jobber som generalsekretær i Røde Kors, en statsrådspost – ingen knytter flere kontakter enn utenriksministeren – for så å lande trygt i Davos, hvor levestandard, skattenivå og frynsegoder er langt å foretrekke.

Andre har gjort samme reise før ham. Espen Barth Eide er et eksempel fra den andre siden av politikken. Men spørsmålet er om det finnes noe skille. Tilhører de ikke egentlig samme parti?

Har det ikke gått opp for politikerne at World Economic Forum ikke har samme glans som før? At det tvert imot vekker negative assosiasjoner? En global elite som først og fremst er accountable, ansvarlige overfor hverandre, ikke folket.

Ifølge Brende er  WEF er en nonprofit-organisasjon med fem kontorer rundt om verden og en omsetning på 2 milliarder kroner. (NTB)

Brende blir president. Han går av i midten av oktober. Erna hadde en morsom vri på spørsmål om etterfølger.

Hvem som overtar, ville statsministeren ikke si noe om:

– Det kommer jeg ikke til å svare på. Jeg har god tid til å bestemme meg, så står dere fritt til å spekulere. Men det er bare én som vet, og hun kommer ikke til å si noe, sa Solberg på en hastig innkalt pressekonferanse i statsministerens representasjonsbolig fredag. (NTB)